Verkoop inboedel

LENNIK Brasserie Chalet@Gaasbeek, aan de rand van het kasteeldomein, heeft na jaren zoeken een overnemer: de Vlaamse overheid. Die wil de horecazaak vervangen door kantoorruimte. De aankoop zit in een finale fase.
Chalet@Gaasbeek is de taverne van voormalig Expeditie Robinson-deelnemer Mick Van Poelvoorde en zijn vrouw Gina Verbeke. Zij openden de zaak aan de rand van het Kasteel in 2008. Maar enkele jaren later moest Van Poelvoorde de cel in, op verdenking van handel in dopingproducten. In 2013 werd hij veroordeeld tot drie jaar effectieve celstraf, waarna zijn vrouw besloot om de brasserie te verkopen. “Maar dat heeft niets met die aanhouding te maken”, klonk het toen. “We hadden die beslissing al voordien genomen.”

Deel van groter plan
Jarenlang was het zoeken naar een overnemer, en die lijkt nu gevonden. De Vlaamse overheid heeft immers haar zinnen gezet op het gebouw. De overname past in het masterplan dat Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) wil doorvoeren. Hij investeert in totaal 12,5 miljoen euro in het domein, en een deel van dat budget gaat naar de aankoop van de chalet en de omliggende grond. “Maar de prijs kunnen we niet vrijgeven, aangezien de aankoop nog niet afgerond werd”, zegt Eva Vanhengel, woordvoerster van minister Gatz. “De volledige oppervlakte bedraagt 550 vierkante meter, waardoor we het kasteeldomein weer integraal toegankelijk kunnen maken voor het publiek.”
Het gebouw zou na de aankoop afgebroken worden, en vervangen worden door een nieuwbouw. Daar zouden kantoorruimtes ingericht worden. “Maar het gebouw zal ook een andere invulling krijgen”, aldus Vanhengel. “Daar zijn we momenteel nog over aan het nadenken. Eind deze legislatuur moet de nieuwbouw er alleszins staan. Tegen 2020 moet het volledige masterplan afgerond zijn, en zal het Kasteel van Gaasbeek aantrekkelijker zijn op toeristisch vlak. Zo staat een restauratie van het kasteel in de komende jaren op de planning, en wordt ook de parking rond het domein opnieuw bekeken. Alle veranderingen zijn natuurlijk besproken met de directie. Door de nieuwbouw in te plannen op de plaats van Chalet@Gaasbeek, blijft de natuur en de historische waarde van het domein behouden.”

Ga naar Blog overzicht


Meer recente artikels

'Alles mag Weg' bij VTM 2

'Alles mag Weg'  bij VTM 2 Met ‘Alles mag weg!’ duiken we in de wereld achter de online veilinghuizen. Faillissementen, …

Lees meer

Stadsschouwburg Sint Niklaas

Stadsschouwburg De huidige stoelen worden geveild via Belgaveilingen ga naar deze veiling Vanaf juni 2024 starten de werken aan de …

Lees meer

Inloggen

Gelieve eerst in te loggen.
Inloggen
Snelbod plaatsen
Bijna klaar! Wordt dit het winnende bod?
Ter herinnering, alle biedingen zijn bindend.
Jouw bod
€{{ bidAmount }}

Bijkomende kosten

BTW Opgeld BTW Opgeld
{{ bidVatPercentage }} {{ bidFeePercentage }} {{ bidFeeVatPercentage }}
€{{ bidVat }} €{{ bidFee }} €{{ bidFeeVat }}

Algemene voorwaarden

Door uw bod te bevestigen gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.

Uw bod is onder voorbehoud van gunning
Totaal
€{{ bidTotal }}
Plaats mijn bod

Bedankt voor uw bod